maandag 28 april 2014

Schoon, heel en veilig

Het is best nog een klusje, zo'n corso bouwen. Veel mensen van diverse pluimage bij elkaar en veel materiaal nodig. In feite is de opbouwlocatie een grote productiehal voor een corsostoet. En in zo'n hal moet alles goed geregeld worden. Eerder verhaalde ik al over de vele diverse mensen die ingeschakeld worden. Maar ook de omstandigheden moeten goed zijn.
Voor de opbouwcoördinatie hebben we een aantal nieuwe mensen aangetrokken. Een ervan, de overall coördinator, heeft in het dagelijks leven een schoonmaakbedrijf. En dat kun je merken. Ze regelt alles tot in de puntjes en wil vooral dat alles er schoon en netje uit ziet. En goed georganiseerd Terecht natuurlijk. In zo'n werkomgeving hoort dat. Komt bij dat we ook nog eens heel veel bezoekers krijgen die dwars door al die werkers en werkzaamheden heen lopen. Dat moet op een veilige manier gebeuren. Ook daar veel aandacht voor. Bij elke vereniging lopen wel enkele mensen die in het dagelijks leven, op hun eigen (echte) werk dus, BHV-er zijn Zij zijn zonder uitzondering bereid om die taak van BHV-er ook tijdens de opbouwdagen te verrichten. We hebben mooie armbanden voor hen gemaakt, waardoor ze goed herkenbaar zijn. Ook vanuit de vergunningverlening zijn er veel voorwaarden waar we rekening mee houden, zoals brandblussers, niet roken, EHBO, goed bouwmateriaal Kortom, allemaal logische dingen die goed geregeld moeten zijn en ook zijn.
Buiten is schoon, heel en veilig eveneens een belangrijk aandachtspunt. Daar lopen dan ook meerdere mensen voor de beveiliging, als parkeerhulp, verkeersregelaars, huismeesters (enkele van hen zijn vandaag zelfs aan het wieden geweest om de toegangspaden schoon te maken).
Echte bedrijfje dus. Ook met afval kun je dat merken, want zoals gezegd het is een productieproces, met navenante afvalstromen. We werken veel met natuurlijke materialen (bloemen genaamd). En dat moet je natuurlijk niet bij het "gewone" afval doen. Om die reden is het corso enkele jaren geleden begonnen met afvalscheiding in de hal. En weet je, met zo veel mensen is dat best nog een opgave, ook al werken velen van hen zelf veel met groen. Dus er is best wat controle nodig op die afvalafvoer, maar het gaat steeds beter. Onze regionale afvalboer De Meerlanden is gelukkig erg behulpzaam hierbij. Zij stellen veel materiaal beschikbaar om het afval snel, efficiënt en gescheiden te kunnen verwerken. Mooi dat ze dat willen doen voor ons Bollenstreek-corso. Dank daarvoor is hier best wel op zijn plaats.
Een van de vele afvalcontainers

Het is dus best nog een klusje, zo'n corso bouwen.

Geen opmerkingen: